Det danske cafemiljø

Cafémiljøet i Danmark har ikke altid været lige udbredt. Tidligere var der mange, der anså en café, som stort set værende det samme som et værtshus, hvilket afholdt dem fra et besøg. Dette er dog slet ikke tilfældet i dag, og der findes endda eksempler på caféer som, for at komme rygterne til livs, fjernede udskænkning og servering af alkohol fra menukortet. Men dermed ikke sagt, at man ikke kan nyde godt af det sociale samvær på en café, da der for eksempel findes mange grupper af kollegaer eller venner, som mødes på caféer og nyder selskabet med en øl eller et glas vin.

Caféer er især mødestedet for mange studerende. Nogle bruger udelukkende cafeerne som en oase, hvor de medbringer en bærbar computer og nyder godt af baristaernes kundskaber, mens de fokuserer på skoleopgaver. For andre studerende er det et mødested, hvor man i fred og ro kan mødes med sine klassekammerater, enten til diskussion af fællesfag, eller blot for at spendmen-438089_960_720ere en hyggelig stund.

Der findes også mange eksempler på ældre, der benytter sig meget af caféerne. Da størstedelen af caféerne oftest er centralt beliggende i byerne, er det et ideelt mødested for ældre, især de der måske har gangbesvær, da det tit er muligt at benytte offentlig transport, som bringer dem lige til døren. For mange ældre, som bor i små lejligheder, er dette mange gange den foretrukne måde at møde folk på, da de ikke nødvendigvis har plads til at huse et større antal besøgende på en gang.

Der findes mange lande i Europa, som har en udpræget pubkultur, som mange mennesker, uanset alder og køn, benytter sig af. Navnligt i Storbritannien og Irland er dette særligt populært, men fænomenet er endnu ikke helt nået til Danmark, og der er stadig mange danskere, som associerer bodegaer og værtshuse med steder, hvor alkoholikere, slagsbrødre og spillenarkomanerne opholder sig og derfor undgår disse steder.