Samvær på arbejdspladsen

Der er mange af mennesker, der betragter arbejdspladsen som et sted, hvor arbejdet blot skal udføres, og så snart man har rundet de 37 timer, går man hjem og holder weekend. Man tænker meget lidt over, hvor stor betydning ens kollegaer faktisk har i det sociale liv. For at sætte det lidt i perspektiv, så tag et kig på hvor meget af dagligdagen, der faktisk bruges på arbejdspladsen. En uge består af 168 timer. Af disse bruges 37 timer på jobbet. Det ser ikke umiddelbart ud af meget, men det er faktisk over 22 % af tiden, hvilket svarer til godt en femtedel af ugen. Der findes endda eksempler på mange forældre, der faktisk tilbringer mere tid sammen med deres kollegaer, end de gør med deres børn.

Derfor er det af samme grund utrolig vigtigt, at man trives i sit arbejdsmiljø. Det er i sagens natur noget nær umuligt, at man kommer godt ud af det med alle sinKeEp0HnkZpI4UyM31XAWQjGZgDgAPEWOe kollegaer, men for de fleste findes der altid et par stykker, som man falder godt i spænd sammen med. Også selvom man skifter arbejdsplads et par gange i løbet af sit liv på arbejdsmarkedet, vil der altid være nogle tidligere kollegaer, som man holder forbindelsen ved lige med.

Mange mennesker på arbejdsmarkedet lader sig tilfredsstille med en lille sludder her og der i løbet af arbejdsdagen, mens andre måske tager det næste skridt, og tilbringer en stund i ny og næ sammen med en kollega på en café. Der er desuden også de mennesker, der opbygger stærke venskaber og ofte tilbringer ligeså meget tid sammen med deres kollegaer uden for arbejdspladsen, som de gør, når de er på arbejdet.

Uanset hvilken relation man har til sine kollegaer, er det vigtigt, at man kan tale sammen. Det behøves hverken være personligt eller følelsesmæssigt, men kan være alt lige fra vejret og til fodboldresultaterne. Det vigtigste er, at man får stimuleret sit behov for at tale med andre mennesker og får dyrket den gymnastik, som hjernen efterspørger.