Turgrupper og rejseforeninger

Rundt omkring i Danmark findes der et hav af foreninger og organisationer, som arrangerer ture, både til destinationer i Danmark, men også til udlandet. Det er oftest busture med et ocean af muligheder ligefra Møns Klint, til klassiske koncerter i Wien, og storbyoplevelser i mange europæiske lande.

Ved at rejse på denne måde er man ikke kun garanteret at møde, og falde i snak med nye mennesker, hvor der er stor chance for, at man har de samme interesser, men da disse ofte er store grupper, kan man på den måde oftest rejse billigere, end hvis man tager alene på turen. Her tænkes der naturligvis på de omkostninger forbundet med rejsen så som hotelophold, motorvejsafgifter, transportudgifter, entrepriser med mere. Og så bliver man selvfølgelig også beriget med de mange smukke seværdigheder, som verden har at byde på.

Målgruppen for disse ture er typisk pensionister, da de ikke længere er forpligtet til arbejdsmarkedet og derfor har mulighed for at rejse på hverdage, hvor ture oftest er billigere, end hvis man rejser i weekender.

Der findes dog udmærkede eksempler på turgrupper for unge, der arrangeres i sommerferierne, hvor man blandt andet kan udvikle sine sprogkundskaber på rejser til udlandet. Der afvikles blandt andet ture, hvor man bliver indlogerdownloadet hos en lokal familie og deltager i skoleaktiviteter arrangeret i samarbejde med skolerne i området, og som udelukkende foregår på det lokale sprog. Her får de unge rejsende rig mulighed for at udveksle erfaringer med de lokale studerende, snakke om de forskelle, der er på skoler i Danmark og destinationen, og i det hele taget tale om alt mellem himmel og jord. Nogle vælger at rejse afsted sammen med en ven eller klassekammerat, men der er ligeledes mange, som tager alene afsted og på den måde tvinger sig selv, til at involvere sig i de aktiviteter, der afholdes, og derfor kommer i tale med nye mennesker i de nye omgivelser.