Ungdomsklubber og sportsaktiviteter

For børn og teenagere er ungdomsklubber en rigtig god mulighed for at opsøge socialt samvær med andre unge. Især for børn er interaktion med andre mennesker vigtig, ikke kun på grund af menneskets naturlige behov for selskab, men også fordi, at det hjælper de unge med at udvikle deres sociale kompetencer. Derudover tilbydes der i mange ungdomsklubber også lektiehjælp, både til de børn, der betragtes som værende normaltbegavede, men også til de, som kæmper med de faglige egenskaber.

Ungdomsklubber spiller her en vigtig rolle, da de unge har et neutralt forhold til de ansatte og derfor har en tendens til at åbne mere op. Dette er derfor et vigtigt værktøj for at undgå, at de unge isolerer sig. Ofte er en ungdomsklub et værested, hvorShramadaan man kan komme og gå efter behov, men der arrangeres også fælles aktiviteter, det kan være en eftermiddag på fodboldbanen, en gruppe der samles om et spil matador og fra tid til anden måske en weekendtur.

Da de fleste børn har en eller anden form for sportslig interesse, er en sportsklub også en rigtig god mulighed, både for samværets skyld, men den fysiske aktivitet er naturligvis også et vigtigt element. Visse aktiviteter kræver dog tidsinvesteringer fra forældrene. Er der for eksempel tale om håndbold eller fodbold, vil der være behov for forældre, der kan køre en håndfuld børn til udebanekampene. Er det i stedet svømning eller badminton, vil der flere gange om året være en række stævner i andre byer, og nogle sportsgrene eller aktiviteter kræver måske endda, at man tilbringer en hel weekend i en anden by. Som forældre er det derfor strengt nødvendigt, at man gør op med sig selv, hvor meget tid man har til rådighed og er villige til at investere barnets aktivitet, og gerne spørge aktivt ind i klubben i forhold til, hvad man kan forvente. Udover spørgsmålet til transportudgifter kan der også være omkostninger til overnatninger, man skal tage højde for.