Vores syn på samvær og betydningen

Så langt tilbage i tiden som det næsten er muligt at dokumentere, har mennesket haft et naturligt behov for at lade sig stimulere i selskab med andre mennesker. Undersøgelser har vist, at det sociale samvær ikke blot er hyggeligt, men det hjælper ligeledes med at fremme menneskets intelligens, uanset om dets selskab består af ligesindede mennesker, eller om der er tale om personer med et helt andet syn på tilværelsen.images (42)

For børn og unge opstår der et helt naturligt samvær, hvor det hele starter i vuggestuen eller børnehaven og følger dem gennem skoleårene, hvor mange får venner for livet, andre børn i området, hvor de bor, sportsklubber og så videre. Der er også mange eksempler på unge mennesker, der får nye venner og bekendtskaber på de videregående uddannelser.

Hvor nogle af disse venskaber hænger ved resten af livet, skaber de voksne flest nye bekendtskaber på deres arbejdsplads. Det er naturligvis svært at lade sig stimulere af alle sine kollegaer, men det er usædvanligt, at man ikke har et par kollegaer, som man føler sig på bølgelængde med. Dette kan ofte udvikle sig til et afslappet venskab, hvor man måske går ud og nyder en genstand efter en endt arbejdsdag eller bruger en fredag aften på at bowle. For andre udvikler det sig til nære venskaber, og mange mødes i de indbyrdes hjem til en kop kaffe, middage og generelt bare hyggelige stunder.

Denne blog sætter fokus på, hvorfor det sociale samvær har så stor betydning for mennesker, og hvilke muligheder man som barn, voksen eller pensionist har for at opsøge samvær gennem diverse klubber og foreninger.